Chevre-toast
Placera en stor skiva chevreost på en skiva vitt, lätt rostat bröd.
Smeta på en rejäl klick honung på osten och toppa med pinjenötter eller valnötter.
Släng in i ugnen på 200 grader tills osten har blivit lite smält.
Basilikatomater
Dela 2 bifftomater på mitten och placera på en bakplåt.
Pensla tomaterna med olivolja och lägg på en skiva mozarellaost ovanpå varje tomathalva.
Blanda:
1 knippe basilika
1 hackad vitlöksklyfta
salt och peppar
Lägg blandningen ovanpå mozarellan och ställ in i ugnen på 150 grader tills tomaterna är mjuka och lite krispiga i skalet.
Moules Mariniere (min favorit!!)
Borsta och skölj ca 2 kg färska musslor. (släng alla som är öppna/spruckna!)
Hacka:
½ fänkål
3 vitlöksklyftor
5 sharlottenlökar
och stek i en stor kastrull.
Släng i musslorna och 3 dl vitt vin och koka allt under lock tills musslorna öppnat sig.Sila över kokspadet till en annan kastrull och häll i 4 dl grädde. (OBS! Låt musslorna ligga kvar i den varma kastrullen under lock så de inte kallnar).
Koka, och tillsätt sedan en smör-& mjölredning så såsen får bra konsistens.Häll såsen över musslorna och avsluta med att röra i ett knippe hackad persilja.